Brain Storming nyelvtanulási segédletei

BRAIN STORMING három évtizedes nyelvoktatási és fordítói tapasztalata és gyakorlata által kiérlelt módszerek és segédletek tárháza.

Bejegyzések

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

96 szavas, 3 mondatos szövegben az összes fontos igeidő! … csak, hogy tisztába és rendbe tegyük őket megint… ):o)

2012.10.02. 22:33 aforizmágus

http://www.englisch-hilfen.de/en/grammar/tenses1.gifNémi ismétlés gyanánt tekintsük meg (egyebek mellett) az alábbi cikkeket:

Hogyan gyakoroljuk az angol igeidőket gyorsan, hatékonyan, átfogóan, egyszerűen? - Így....

175 szavas szövegben az összes fontos angol igeidő ­– avagy: megint csak időzzünk az (ige)időknél!

*** *** *** *** *** *** ***

Példaszöveg:

I tell you what I am going to do today.

Now I’m cleaning the house but at 3 pm I will go to the library because I borrowed some good books last month and I have been reading the best one of them since then but I haven’t finished it yet, and now I have to take them back.

It is funny, but I had read this book before I moved to this town – you know, when I was working at the post office –, but now it seems just as interesting as it was then. (96 szó)

*** *** *** *** *** ***

Fordítás:

Elmondom neked, hogy mit fogok / tervezek / szándékozok ma csinálni.

Most éppen takarítom a házat, de délután 3-kor elmegyek a könyvtárba, mert kikölcsönöztem néhány jó könyvet a múlt hónapban és a legjobbat ezek közül azóta is olvasom (egyfolytában), de még nem fejeztem be, és most már vissza kell vinnem őket.

Vicces / Furcsa, hogy én már korábban olvastam ezt a könyvet, azelőtt, hogy ideköltöztem volna ebbe a városba – tudod, amikor éppen a postán dolgoztam –, de most éppen olyan érdekesnek tűnik, mint amilyen akkor volt. (86 szó)

***

BRAIN STORMING

Szólj hozzá!

Címkék: fordítás angol angol tananyag példamondatok igeidők középfok gyakorló szöveg

A bejegyzés trackback címe:

https://bsnyelvtanfolyam.blog.hu/api/trackback/id/tr704816884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása